Perchezitii la Firea acasă, în Voluntari, acolo unde nici popa nu cântă fără știrea familiei Pandele

S a ajuns aici datorită anchetei jurnalistice desfășurată și publicată de Ovidiu Vanghele cu câteva luni in urmă ,la sesizările vecinilor disperați de situația din celebra comună .

Nu știa preacuvioasa jurnalist/parlamentar / ministru/președintele PSD București/fost președinte PSD Voluntari / fost primar al capitalei/ fost asociat media în diferite afaceri media cu securistul Voiculescu și familia lui /fost și actual tartor al unei echipe de slugi personale care numără zeci de beneficiari de salarii și sporuri considerabile din bugetul public, s.a.m.d.?
Bineînțeles că știa tot , omul ei de încredere Ligia Gheorghe , care a fost inclusiv realizator emisiuni TV la antena 3 conducea asociația care se ocupa de aceste azile ale groazei.
Această persoană incasa lunar bani pentru întreținerea azilelor, bani publici (sunt multe de povestit aici ).Ministerul personal al lui Firea a comunicat că persoana respectivă, adică Ligia Gheorghe a demisionat anul trecut din fruntea asociației , așa și ?

Singura explicație pentru ce s a întâmplat ieri este că a început, în sfârșit, demolarea statuii Firea &company.

“31 de mandate de percheziție domiciliară, puse în executare de polițiști, în municipiul București și în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Olt și Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, fals în declarații, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și delapidare‼
Sunt vizate două grupuri infracționale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere și exercitare de acte de violență fizică.

De asemenea, exploatarea ar fi fost realizată și prin lipsirea de hrană suficientă și adecvată nutrițional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii și asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică/psihică de autoîngrijire, concomitent cu ținerea acestora în stare de aservire față de membrii grupurilor infracționale organizate, în vederea obținerii de către liderii grupărilor și de către ceilalți membri a unor foloase patrimoniale pe nedrept.

Prejudiciul total estimat este de peste 5,2 milioane de lei.

În unele dintre locațiile percheziționate, în raport de particularitățile cauzei, polițiștii Direcției de Investigații Criminale acționează împreună cu medici specialiști și asistenți medicali din cadrul I.N.M.L. „Mina Minovici” București, precum și personal medical de specialitate (inclusiv psihologi și specialiști în consilierea psihologică a victimelor) din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență – Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și SMURD București, care asigură și suport logistic cu autospeciale pentru transport personal și victime multiple.

Modalitatea de intervenție în cadrul acțiunii vizează cu prioritate salvarea vieții și protejarea integrității corporale a victimelor, precum și descoperirea și ridicarea de probe, în vederea probării activității infracționale și completării materialului probator în cauză.

Legat de aceeași cauză, polițiștii pun în executare 21 de mandate de percheziție domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov și Ialomița, la sediile unor instituții publice și private implicate în activitatea infracțională, în două cauze în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omisiunea sesizării și abuz în serviciu.

Din cercetări a reieșit că, din 2021 și până în prezent, două instituții publice publice cu responsabilități în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului ar fi atribuit unei asociații, în calitate de furnizor de servicii sociale, mai multe contracte de prestări servicii sociale de tip rezidențial pentru persoanele adulte, încadrate în grad de handicap, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cauzând bugetului propriu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.’

#CorpulNationalalPolitistilor #politaromana #DIICOT

Bogdan Ivanov


Publicat

în

, , ,

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *