Florin Râşteiu : 10 ore nu m-am ridicat de pe scaunul din redacția Buletin de București pentru a reuși să publicăm harta benzinăriilor și stațiilor GPL cu risc de incendiu din București

Timp de 10 ore nu m-am ridicat de pe scaunul din redacția Buletin de București pentru a reuși să publicăm harta benzinăriilor și stațiilor GPL cu risc de incendiu din București.
Situația nu arată deloc bine. 59,5% dintre benzinăriile și stațiile GPL din Capitală sunt un pericol pentru bucureșteni.
Mai pe scurt, 226 de astfel de stații pot să explodeze, mai ales în cazul unui dezastru natural. Partea și mai nasoală este că cele mai multe dintrele ele se află între blocuri unde locuiesc sute, poate mii de oameni.
Am studiat zeci de pagini din Planul de Risc al Bucureștiului, document care este făcut an de an de ISU și a aprobat de consilierii generali. Documentul avea peste 500 de pagini, deci mai mergea analizat mult și bine.
Pentru a face harta am luat manual fiecare dată din acest plan. Tot manual am verificat fiecare adresă de acolo. Nu pentru că îmi place să ma chinui, ci pentru că Primăria Municipiului Bucureşti nu publică excel-uri, doar documente scanate și puse în pdf.
Conculzia este că tragedia din Crevedia putea avea loc în București în 226 de locuri.
Dacă vreți să vedeți ce zone și stații să evitați, intrați pe link-ul din comentarii.

Publicat

în

, , , , ,

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *